Bokseterapi
Til tross for navnet er dette mer fokusert på terapi enn selve boksingen.
Det er ikke selvforsvar eller trening i teknikk.
Prinsippet bak bokseterapien er å aktivere relasjonelle følelser og reaksjoner på disse i samspill med terapeuten som står med mottakerpads.
Også bevisstgjør vi oss det som kommer, og jobber med de sentrale følelsene eller reaksjonene som kommer underveis, og eventuelt det som eventuelt hindrer kontakt med egen kropp, andre eller indre reaksjoner generelt.
Terapeuten slår aldri tilbake og vil bare stå med mottakerpads.
Metoden er utviklet i samarbeid med Friskstiftelsen og har hatt som hovedgruppe alvorlig PTSD, alvorlig angst og alvorlig depresjon. Spesielt vært rapportert positiv effekt når det er bakenforliggende relasjonelle smertefulle opplevelser.
Det har også vist seg som nyttig når andre terapimetoder ikke når helt frem.
Det er også et sterkt fokus på at vi samarbeider 50/50 hele veien og jeg vil alltid respektere når du sier stopp eller setter grense.
Metoden har et faglig fundament knyttet til EMDR, ISTDP og Sensorimotorisk psykoterapi. Et integrativt uttrykk for en kombinasjon av disse.
Erfaringsgrunnlaget så langt baserer seg på mer enn 100 personer som har forsøkt dette. I tillegg til filming og gjennomgang av videomateriell for å kvalitetssikre utviklingen.
Av disse har de aller fleste rapportert en positiv til svært positiv opplevelse av tilnærmingen.
6-10 personer har uttrykt en opplevelse av lite til ingen effekt, og 2-3 har rapportert en kraftig økning i angst underveis som har medført at vi har måttet stoppe og ha et regulerende fokus.
Av disse har det ikke vært rapportert en forverring over tid som følge av bokseterapien.
Merk at dette er en sammenfatning av rapportert opplevd effekt og ikke strukturert forskning.
Men det ser ut til at det dukker opp lignende behandlingsformer ellers i verden, blant annet i Nederland.